Redovisningsansvarig Sverige – Vikariat

Closing date: 
January 15, 2019
Location: 
Göteborg

POSITION: Redovisningsansvarig Sverige

OMFATTNING: Vikariat under perioden mars/april 2019 till september 2020

BOLAG: Minesto AB

PLACERING: Göteborg, Sverige

SISTA DAG FÖR ANSÖKAN: Vänligen skicka din ansökan med CV innan 15:e januari 2019 till apply@minesto.com Märk ansökan ”Redovisningsansvarig”.

FRÅGOR: Kontakta Jennie Rosander på jennie.rosander@minesto.com

Om Minesto

Minesto är ett svenskt miljöteknikföretag inom marin energi med missionen att minimera det globala koldioxidavtrycket från energisektorn genom att möjliggöra kommersiell elproduktion ur havet.

Minestos prisbelönta och patenterade produkt, Deep Green, är det enda verifierade marina kraftverket som på ett kostnadseffektivt sätt kan utvinna förnybar energi från långsamma havs- och tidvattenströmmar.

Minesto grundades år 2007 och har idag över 50 medarbetare i Sverige, Wales, Nordirland och Taiwan. Minestos huvudägare är BGA Invest och Midroc New Technology och bolagets aktie (MINEST) är listad på Nasdaq First North Stockholm.

Equal Opportunities är en grundprincip och betydelsefull del av bolagets organisationsstrategi. Minesto eftersträvar likabehandling och respektfullt beteende inför och av alla i bolagets anställning och omgivning. I enlighet med det motsätter sig Minesto alla former av diskriminering.

Om tjänsten                           

Detta är en möjlighet för dig med redovisningsbakgrund och erfarenhet och kunskap från liknande roller. Du som ser ett värde i att skaffa dig en ny spännande erfarenhet från ett börsnoterat utvecklingsbolag med internationell verksamhet som investerar i innovativ energiteknik. Tjänsten är ett föräldravikariat under perioden mars/april 2019 till september 2020 för ordinarie Redovisningsansvarig på Minestos huvudkontor i Göteborg.

I tjänsten ingår ansvar för redovisning och rapportering för Minesto i Sverige samt sammanställning av koncernen med dotterbolag i Storbritannien samt Taiwan. Det omfattar löpande flödet av fakturor, betalningar och bokföring till månadsbokslut och rapportering. Bolaget erhåller utvecklingsstöd från svenska och EU-relaterade myndigheter och i tjänsten ingår att dokumentera och sammanställa sådan rapportering samt hantera relaterade revisioner.

I rollen som Redovisningsansvarig ingår du i en ekonomi- och stabsfunktion med kollegor i Sverige samt Storbritannien. Till din hjälp har du också specialister inom offentligt utvecklingsstöd samt en redovisningsbyrå som handhar löneadministration, skatt och är behjälplig med sammanställning av publik rapportering i enlighet med börsregler.

Tjänsten rapporterar till CFO.

Ansvarsområden

De huvudsakliga ansvarsområdena omfattar:

 • Löpande redovisning i Minesto AB med hantering av fakturor, tidsredovisning, bokföring och banktransaktioner.
 • Månadsbokslut och sammanställningar inför kvartal- och årsredovisning.
 • Upprättande av likviditetsprognoser.
 • Underhåll av redovisningssystemen (Visma, Ascendo).
 • Sammanställning och rapportering av underlag för svenska och EU-relaterade utvecklingsstöd.
 • Delaktighet i budgetprocess och budgetrapportering.
 • Kontakt med revisorer och myndigheter.

Din profil

Vi söker en driven och självgående person som är organiserad och noggrann i sitt arbete och beredd att ta ansvar för att sköta bolagets löpande ekonomiarbete. Vi värdesätter öppenhet, samarbetsvilja och eftersöker delaktighet och brett engagemang av alla medarbetare. 

Kvalifikationer och erfarenhet

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom företagsekonomi och redovisning (K3).
 • Erfarenhet av löpande ekonomiarbete, bokslut och rapportering internt och externt.
 • Erfarenhet av bolagsskatt, moms och skattedeklaration.
 • Goda språkkunskaper svenska och engelska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper i Excel och redovisningsprogram.

Särskilt meriterande är erfarenhet från verksamheter noterade på svensk börs och/eller arbete med utvecklingsstöd från svenska eller EU-relaterade myndigheter.