Ny tv-dokumentär visar upp Minestos unika havsenergiteknik

2021-04-19

Minesto medverkar i en ny tv-dokumentär om teknologier som har potential att förändra vår värld och bidra till en hållbar framtid. Programmet, som heter Engineering the Future, sänds via globala streamingtjänster.

I avsnittet "Tidal" undersöker dokumentärprogrammet Engineering the Future möjligheterna att dra nytta av den sista stora outnyttjade energikällan på jorden – kraften i havens tidvattenflöden.

Med fängslande bilder och berättelser lyfter programmet fram de stora framsteg som Minesto och branschkollegor gjort för att göra energi från tidvattenströmmar till en kommersiellt gångbar energikälla och genom det möjliggöra balanserade, hållbara energisystem.

”Vi är mycket glada över att vara med i den här tv-dokumentären. Programmet visar inte bara upp Minestos teknik och vårt banbrytande projekt på Färöarna. Det ger också människor över hela världen en utmärkt sammanfattning över varför förutsägbar förnybar energi från havet, inte minst genom att låsa upp långsamma havsströmmar, behövs i kampen mot den globala uppvärmningen”, säger Martin Edlund, VD för Minesto.

Engineering the Future sänds via streamingtjänsten Curiosity Stream och kommer inom kort också att finnas tillgängligt på HBO Max.