”AWTEC 2018 understryker betydelsen av marin energi i Asien”

News

13 september 2018

Den här veckan hålls den fjärde Asian Wave and Tidal Energy Conference (AWTEC) i Taipei, Taiwan. AWTEC arrangeras vartannat år och är den största konferensen inom marin energi i Asien och lockar forskare, branschaktörer, investerare och offentliga representanter på hög nivå från hela världen.

Då Taiwan är en av Minestos prioriterade inträdesmarknader, dotterbolaget Minesto Taiwan Ltd sattes upp tidigare i år, har företaget varit väl representerat vid årets konferens.

VD Martin Edlund var en av två som var inbjudna att ge ett Invited speech under konferensens första dag i måndags. I sitt tal fokuserade Martin Edlund på möjligheterna för Minestos unika teknologi i Taiwan – inte minst aspekten av att exploatera den kontinuerligt flödande Kuroshio-strömmen – och företagets värdefulla partnerskap med National Taiwan Ocean University.

AWTEC 2018 avslutades idag med en teknisk rundtur till NTOUs test-site för marin energiteknik i Keelung nordöst om Taipei, där Minesto presenterade en prototyp av Minestos Deep Green-teknologi, vilket rönte stort intresse hos de nästan 100 besökarna.

– Återkopplingen vi har fått från olika intressenter här i Taipei har varit mycket bra. Konferensen understryker verkligen betydelsen och behovet av marin energi i Asien och de många möjligheter som finns här, allt från storskaliga installationer till fristående applikationer som exempelvis ö-samhällen och vattenbruk. Vi är väldigt nöjda med dialogen vi har fört och relationerna vi har byggt med olika intressenter den här veckan i Taipei, säger Martin Edlund.

Se bilder från konferensen här.