Minesto förstärker sin kommersiella organisation med ny marknadschef

Press releases

1 september 2021

Minesto förstärker bolagets ledning med Elke Rosiers som ny marknadschef, med omfattande erfarenhet från energibranschen och av att göra affärer av ny teknik. Med rekryteringen stärker Minesto sälj- och marknadsorganisationen för att växla upp arbetet med kommersiell utrullning av bolagets havsenergiteknik. Elke tillträder tjänsten som marknadschef per omgående och ingår i Minestos ledningsgrupp.

Elke Rosiers har stor internationell erfarenhet och bred kompetens inom affärs- och marknadsutveckling och har genom åren arbetat med såväl globala aktörer såsom Siemens, Maersk och Volvo som med växande teknikbolag.

Under de senaste sex åren har Elke framgångsrikt byggt upp en konsultverksamhet specialiserad på affärsstrategi och finansiering för små och medelstora företag. Hon har tidigare bland annat arbetat som infrastrukturkonsult på Atkins Sverige samt Director European Affairs på Chalmers Industriteknik. Elke har civilingenjörsexamen i Supply Chain Design & Management, Industrial Engineering and Management vid Chalmers tekniska högskola.

”Vi stärker marknadsorganisationen för att växla upp arbetet för kommersiell utrullning. Bolaget och tekniken är nu i ett läge där kund- och marknadsbearbetning har naturlig första prioritet. Elke har en perfekt profil för att ta detta arbete till nästa nivå med erfarenheter från energibranschens omställning, projektfinansiering och förmåga att skapa affärer med nya kunder baserat på ny teknik. Elke har under flera år arbetat som rådgivare till Minesto och har varit en nyckelperson i strategiska frågor. Det är en stor fördel för att hon snabbt ska komma in i rollen som marknadschef”, säger Martin Edlund, vd för Minesto.

”Jag ser fram emot att bli en fast del av Minesto-teamet och vara med på resan mot att göra bolagets unika teknik till en etablerad produkt på den globala energimarknaden. Med min bakgrund inom innovation och internationella affärer ser jag fram emot att driva Minestos kommersiella agenda framåt tillsammans med ledningsgruppen och styrelsen”, säger Elke Rosiers.