Minesto News Update 23 mars 2018

News

23 mars 2018

Martin Edlund talare på internationell branschkonferens
Miljonsatsning på västsvenska energiinnovationer
Deep Green-fundament transporterat till Holyhead
Martin Edlund talare på internationell branschkonferens

Minestos VD Martin Edlund är inbjuden som talare vid den sjunde upplagan av International Conference on Ocean Energy (ICOE) som arrangeras i Frankrike i juni. ICOE stöds av det internationella energiorganet IEA genom det mellanstatliga initiativet Ocean Energy Systems. Läs mer här.

Miljonsatsning på västsvenska energiinnovationer

Johanneberg Science Park, Chalmers Ventures och GU Ventures har gemensamt fått ett uppdrag från Energimyndigheten att stärka nystartade samt små- och medelstora företag i Västsverige. Syftet är att på lång och kort sikt bidra till en omställning av energisystemet både i Sverige och globalt.

Bland annat ska ett västsvenskt initiativ kallat EnerGo samla start-ups och små- och medelstora företag inom energiområdet i ett kluster och genom en rad aktiviteter främja kunskapsutbyte, samarbete och finansieringsmöjligheter. Läs hela pressmeddelandet från GU Ventures här.

Deep Green-fundament transporterat till Holyhead

Det gravitationsbaserade fundament som ska användas vid den första installationen av Minestos Deep Green-teknologi i Holyhead Deep, Wales transporterades i veckan från Liverpool till Holyhead.

Nästa steg är att montera kabelrännor på fundamentet, innan det är redo för installation i Holyhead Deep. Läs mer och se bilder och video från ankomsten till Holyhead här.