Minesto välkomnar internationell energiindustri till Vestmanna, Färöarna

News

29 maj 2023

Minesto hade under förra veckan möjlighet att stå värd för en studieresa till företagets site i Vestmanna, Färöarna, i samband med den internationella energikonferensen 7th Hybrid Power Plant & Systems Conference.

En delegation av konferensdeltagare fick en rundvisning av Minestos teknik vid det nya området för drift- och underhållsverksamhet i innerhamnen i Vestmanna, Inni á Fjørð. Studiebesöket uppmärksammades av internationell representation från företag och organisationer så som AFRY, Vattenfall, EDF och International Renewable Energy Agency (IRENA), så väl som Färöiska samhällsaktörer som Umhvørvisstovan (The Environment Agency), Färöarnas universitet samt Minestos samarbetspartner och kund elbolaget SEV.

Minestos teknik visades upp och presenterades på siten för deltagarna. Minestos teknikchef Bernt Erik Westre förklarade kite-systemets delar och den unika principen inför en engagerad publik, samt höll ett föredrag dagen efter på  7th Hybrid Power Plant & System Conference.

– Det var mycket inspirerande att uppleva det stora intresse som finns för vår teknik och att interagera med representanter från den internationella energisektorn, sa Bernt Erik Westre.

– Vi är glada att välkomna ett brett spektrum av branschkollegor och kundprospekt från hela världen, såväl som våra dedikerade intressenter på Färöarna, att uppleva vår teknik och site för drift- och underhållsverksamhet i Vestmanna. Siten är en värdefull tillgång för Minesto, sa Martin Edlund, vd för Minesto.

Document: