Minestos vd Martin Edlund nominerad till branschpriset Vi Maris Award

Press releases

15 september 2021

Minestos vd Martin Edlund har nominerats till branschorganisationen Ocean Energy Europes utmärkelse Vi Maris Award. Vi Maris (”av havets kraft”) erkänner individer som har stått för enastående bidrag till havsenergisektorns utveckling. Vinnaren tillkännages på den årliga OEE-konferensen i december 2021.

Martin Edlund har nominerats till utmärkelsen för att ”ihärdigt drivit utvecklingen av teknik för tidvattendrakar i flera länder och genom det attraherat betydande privata investeringar, industriella partnerskap och medial uppmärksamhet.”

Vi Maris delas ut för tredje året och vinnaren väljs ut av en underkommitté i Ocean Energy Europes styrelse bestående av oberoende individer med lång erfarenhet av havsenergisektorn.

”Jag är mycket hedrad av att vara nominerad till årets Vi Maris Award. Nomineringen är en naturlig följd av att Minestos teknik Deep Green idag uppfattas som en genombrottsteknologi som öppnar upp en ny och hittills outnyttjad förnybar energiresurs”, säger Martin Edlund.

”Minesto är en ledande aktör för att lägga till marin energi som en väsentlig del av lösningen på världens klimatutmaningar. Att få jobba mot detta och driva utvecklingen av havsenergibranschen framåt är oerhört inspirerande såväl för mig personligen som för hela Minesto-teamet.”