Västra Hamnen Corporate Finance inleder bevakning av Minesto

Press releases

19 december 2018

Minesto har ingått avtal med Västra Hamnen Corporate Finance om att erhålla tjänsten Marknadsfokus, i vilken så kallad uppdragsanalys ingår.

Västra Hamnen Corporate Finance har idag publicerat en initial analys av Minesto som innefattar en oberoende genomgång av bolaget och dess produkt, marknader och konkurrenter samt ett finansiellt scenario som utgör underlag för en bedömning av motiverat nuvarande börsvärde för Minesto.

Analysen finns tillgänglig att ladda ned på Västra Hamnens webbplats. Denna kommer sedan följas upp och revideras kontinuerligt.

För mer information, vänligen kontakta

Magnus Matsson Kommunikationsansvarig, Minesto AB 031-774 14 88 press@minesto.com

Om Minesto

Minesto är ett svenskt miljöteknikföretag inom marin energi med missionen att minimera det globala koldioxidavtrycket från energisektorn genom att möjliggöra kommersiell elproduktion ur havet.

Minestos prisbelönta och patenterade produkt, Deep Green, är det enda verifierade marina kraftverket som på ett kostnadseffektivt sätt kan utvinna förnybar energi från långsamma havs- och tidvattenströmmar.

I maj 2015 beviljades Minesto en investering på 13 miljoner euro från Europeiska regionala utvecklingsfonden genom Welsh European Funding Office, för den kommersiella lanseringen av Deep Green.

Minesto grundades år 2007 och är verksamt i Sverige, Wales, Nordirland och Taiwan. Minestos huvudägare är BGA Invest och Midroc New Technology. Bolagets aktie (MINEST) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.

Läs mer om Minesto på www.minesto.com

Bilder och övrigt pressmaterial kan laddas ned via bit.ly/minestomedia.